SE!!!! Et æg...og en fjer...

Hos os vil dit barn komme ud i naturen hver dag.

Der er vandpytter, der skal hoppes i - bakker der skal bestiges og trilles ned ad - kastanjer der skal samles...og vores store have er indrettet til leg og læring.

Vi har 6 hønsedamer, som skal fodres og hygges om, og børnene er med til dette i den grad, de har lyst. Vi snakker om hønsene og samler æg - tilbereder og spiser dem.  

Vi har også 2 katte, som vil komme og hilse på børnene.

Vi skal plante grønt om foråret - vande - se det hele gro - og måske finde en ÆGTE kålorm eller to - og når der høstes, er børnene også med i første række. Vi spiser, det vi høster - og børnene er med i hele processen: Fra jord til bord.

Vi bor midt i et grønt område, hvor der ikke er langt til skov, stier og sø. Vi vil udforske omgivelserne hver dag, og finde "vores" sted - som vi ofte besøger. Børnene kan følge med i naturens gang - lære at finde vej - og opdage nye veje at gå. 

Hvorfor naturdagplejer? 

Udebørn er sunde børn. Masser af undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen. Det er klart, at naturens positive påvirkning starter tidligt. Kroppen og hjernen udvikles med rivende hast i de første tre leveår, og det lille barn har stor gavn af de stimuli naturen kan give. Ingen indendørs redskaber kan erstatte de kropslige udfordringer og sanseoplevelser uderummet byder på.

Kilde: "FriluftsRådet - Om Grønne Spirer".

Jeg har ladet mig inspirere af "De Grønne Spirer" - og har lavet en årsplan, som fortæller om, hvad vi sætter fokus på året igennem:

Privat Pasningsordning - Natur - Kolding .......... Privat Pasningsordning - Natur - Kolding

Årsplan 2021

Seneste kommentarer

07.09 | 10:25

Hej!
Vi har netop fået os et par tvillingedrenge og søger derfor dagpleje plads ca. fra 1. august 2019. Er vi så heldige at du har to pladser deromkring?

Mange hilsner fra Jytte Underbjerg

Del siden